Se incarca...

Istoria Pantofilor

Istoria Pantofilor

Chiar dacă puțini ne putem imagina acest lucru, pantofii au o istorie foarte bogată și au apărut cu foarte mult timp în urmă. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au simțit nevoia de a-și proteja picioarele. Iar urma acestei nevoi, oamenii s-au văzut nevoiți să caute soluții. Astfel, primele perechi de încălțăminte ar fi apărut în urmă cu 40.000 de ani.

Utilitatea, motivul principal pentru care era realizată încălțămintea

Primele perechi de încălțăminte erau de cele mai multe ori realizate din piele moale și semănau cu sandalele sau cu mocasinii de astăzi. De asemenea, materialul încălțămintei era ales în funcție de resursele care existau în anumite zone.

În Armenia a fost descoperită o pereche de pantofi dintr-o singură bucată de piele. În India erau realizate sandale din lemn, iar în China și Japonia se foloseau plante de sistal pentru realizarea pantofilor.

La început nu existau prea multe diferență între pantofii pentru femei și cei pentru bărbați

Au mai trecut însă câteva mii de ani până la apariția încălțămintei moderne. Mai exact, aceasta și-a făcut pariția în perioada barocă timpurie a Europei. Atunci încălțămintea pentru femei și pentru bărbați era foarte asemănătoare. Moda și materialele era diferită în funcție de clasa socială.

Oamenii obișnuiți purtau încălțăminte cu călâci din piele neagră, iar aristocrații aveau încălțăminte cu călcâi din lemn.

Mai târziu, în secolul al XVIII-lea au apărut pantofii realizați din diferite țesături. Erau foarte populari și la modă pantofii din mătase.

Anii 1800: cizmele devin foarte populare

Diferența de aspect între încălțămintea pentru bărbați și cea pentru femei a început să se accentueze la încceputul anilor 1800. În această perioadă au apărut pantofii acoperiți cu pânză iar cizmele au devenit foarte populare.

Tot acum s-a stabilit și standardul pentru călcâiul încălțămintei pentru bărbați: 1 inch.

Până în anul 1850, pantofii erau făcuți drept. Practic, nu exista nicio diferențiere între pantoful din stânga și cel din dreapta. Cu cât se apropia secolul XX, confortul încălțămintei a crescut.

Secolul XX a adus schimbări masive pentru încălțăminte. Iar asta deoarece atunci s-au făcut foarte multe progrese în domeniul tehnologiei. Astfel, și pantofii erau mai ușor de realizat.

Marea Criză Economică, majoritatea pantofilor erau negri sau maro

În timpul Marii Crize Economice, pantofii negri și maro au dominat piața americană. La scurt timp după aceea, pantofii de tip Oxford au devenit foarte populari în rândul bărbaților, iar foarte multe femei alegeau pantofii cu platformă.

După al doilea război mondial, pantofii pentru bărbați au rămas în mare parte la fel. Stilurile nu au suferit modificări. Nu poate fi spus însă același lucru și în legătură cu pantofii pentru femei. Aceștia au suferit foarte multe modificări, chiar dramatice, la capitolul aspect. Aceștia au devenit arcuiți, sofisticați și realizat cu obiectivul de a evidenția piciorul.

Dat fiind faptul că prezența feminină la locul de muncă a crescut în ultimele decenii ale scolului XX, au apărut tot mai multe tipuri de pantofi cu toc.

La începutul anilor șaptezeci, pantofii cu platformă au fost foarte populari printre femei, însă popularitatea lor a scăzut în anii optzeci nouăzeci. Tendințele bărbaților la pantofi erau în continuare statice.

În zilele actuale, există pantofi pentru fiecare ocazie, stare de spirit sau preferință. De asemenea, a existat o deplasare departe de stilurile care se concentrează în primul rând pe confort și utilitate, pe măsură ce mulți designeri își schimbă interesul de la o chestiune ce ține de practicitate, la cea a esteticii.

Astfel, unele perechi de pantofi sunt considerate a fi acum adevărate opere de artă, chiar dacă poate comoditatea lor nu este la cele mai înalte culmi.

 

Articole asemanatoare

Probabil că nu există femeie care să nu țină cont de vestimentația sa câtuși de puțin. Orice femeie dorește să se îmbrace cât mai bine, să aibă stil și personalit...
Nici bine n-a trecut vara și deja vă gândiți la ce ar trebui să purtați în sezonul rece care se aproprie cu pași repezi? O adevărată femeie ar trebui să fie întot...
Luna august se aproprie cu pași repezi și, ca orice femeie care se respectă, trebuie să îți reînnoiești garderoba măcar cu un singur produs, nu? Cu siguranță îți ...
Sezonul estival a început, lumea începe deja să călătorească spre mare. Vara mult așteptată e aici, femeile pot renunța în sfârșit la hainele groase din dulap și ...
Moda... câte minuni poate face aceasta! Doar ea poate lua ceva absolut banal pentru a-l transforma într-un obiect al dorinței. Fie că vorbim de simple tricouri, d...
Simtiti cum vara se apropie cu pasi repezi si doriti sa fiti in pas cu moda? Sunteti curiosi ce ne rezerva sezonul primavara-vara 2018? Culorile vibrante, stiluri...
Când vine vorba de pantofi, niciodată nu sunt prea mulți și o femeie niciodată nu va spune cu nu are loc de alte perechi de pantofi. Dacă nu are loc, atunci va fa...
Pentru că ne ocupăm zilnic de femei și le oferim cei mai frumoși și mai calitativi pantofi, le cunoaștem gusturile și știm ce le place! De ani de zile le facem zi...
În perioadele reci, în care vremea își cam face de cap și zăpada nu întârzâie să apară, poate fi destul de greu să-ți faci o ținută office. Trebuie să acorzi impo...
Sezonul rece nu vine doar cu scăderea temperaturilor din termometre, ci și cu scăderea prețurilor. Cele mai mari reduceri și promoții le gasești acum în perioada ...